EAS koulutus eli ENSIMMÄISTÄ AJOKORTTIA SUORITTAVAN KOULUTUS 4 h teoria.

Jos suoritat traktorin (nopeus enintään 40 kmh), traktorimönkijän  T3b luokka (nopeus enintään 60 km/h - vaaditaan mopoauton ajo-oikeus), mopon, mopoauton, moottoripyörän tai auton ajokorttia    ja      sinulla ei ole vielä aiemmin mitään ajokorttia, on sinun suoritettava ensin EAS koulutus. Katso ilmoittautuminen verkko-oppitunneille  "koulutusta yksityisille" sivuilta.

Jos sinulla on jo jokin ajokortti, B luokan ajokorttiin silloin 8 h teoriaopetusta ja 14 h ajoharjoitusta. Tämä on kuitenkin minimi - voit itse ratkaista - tarvitsetko lisäopetusta.

 

RTK koulutus eli Riskien tunnistamiseen tähtäävä koulutus B ajokorttiluokan koulutukseen liittyen.

RTK koulutuksessa on 4 oppitunnin verkkotunnit riskien tunnistamisesta. Kun nämä olet suorittanut on ohjelmassa 2 tunnin ajoharjoitus riskien tunnistamisesta, joista on toinen maantieajo ja toinen taajamapainotteinen. Koulutus on eniten opettavainen kuljettajaopetuksen loppuvaiheessa. Ei siis heti koulutukseen, jossa tulee harjoitella perusasioita. 

Tämän 2 ajotunnin jälkeen on pimeällä ajamisen opetus simulaattorilla sekä lopuksi vaikeiden olosuhteiden tunnistaminen ja järkevä toiminta liukkaalla kelilla. Tämä tunnistamisharjoite suoritetaan Nokian ajoharjoitteluradlla. 

Seuraavat kurssimaksut eivät sisällä viranomaismaksuja:

Ajokorttilupamaksu ajovarmalle, tutkintomaksut (teoriakoe ja ajokoemaksuja Ajovarma Oy:lle, ADR-ajolupakoe ja lupamaksua Ajovarma Oy:lle tai Trafin kirjaamismaksu ammattipätevyysjatkokoulutuksesta joka menee Ajovarma Oy:n kautta Trafille. Viranomaismaksut löydät täältä www.ajovarma.fi/hinnasto.


Maksut sisältävät arvonlisäveron 24 % ja oppimateriaalista 10 %.

 

HINNASTOMME

EAS koulututus (ensimmäistä ajokorttia suorittavan peruskoulutus liikenteen perusteista) 4 h teoriaopetusta verkkotunteina, todistus koulutuksen saamisesta 90 € sis alv 24 %, verkkotunneille osallistumalla 49 e sis. alv 24 %.. Lisäksi jos haluat, oppimateriaalin ja sähköisen oppimisalustan 40 e sis. alv 10 % per ajokorttiluokka. Jos esimerkiksi haluat T luokkaan oman materiaalin ja lisäksi AM luokkaan oman, yhteensä oppimateriaali 80 e sis. alv 10 %. 

 

B opetus   (henkilöauto-opetus henkilöille joilla on jo ajokortti tai ovat suorittaneet EAS koulutuksen).  8 h teoria ja 14 h ajoharjoitusta (sisältää riskikoulutuksen ajoharjoitteluradan maksuineen, oppimateriaalin, todistukset saadusta opetuksesta) auton käyttö yhdessä ajokokeessa    YHTEENSÄ 1 295 € (sis. alv 24 %). Tämä ajo-opetuksen määrä on säädösten mukainen perusmäärä. Suosittelemme harkitsemaan esimerkiksi 1 tai kaksi lisäajoharjoitusta. 2 h 150 euroa sis. alv 24 %, 4 h 280 euroa sis. alv 24 %.

Asiakkaan haluamat lisäajotunnit  75€ / h (sis alv 24 %) Tampereen ja Valkeakosken ajoharjoitukset 2 h. Lempäälässä esim. 1 h kerrallaan - tarpeen mukaan.

 

RTK eli Riskien tunnistamisen koulutus 

4 verkko-oppituntia riskien tunnistamisesta. 2 tunnin (50 min) riskien tunnistamisharjoitus maantiellä ja taajamassa, 1 pimeän ajon harjoittelu simulaattorilla, 1 käynti Nokian ajoharjoitteluradalla (2,5 h ajankäyttö Nokian ratakäynnillä).

425 euroa sis. Nokian ratamaksun ja Alv:n 

 

MOPOKOULUTUS emme enää tee mopokoulutusta VAIN EAS-koulutuksen voi suorittaa meidän kautta:  

 

C1 Kevyt kuorma-autokoulutus 3,5 tn - enintään 7,5 tn kuorma-autolle. 2 h teoriaopetusta verkkotunteina, itseopiskelu ja 3 h ajo-opetusta.        Koulutus 290 € (sis. alv 24 %%). Lisäksi oppimateriaali 30 € (sis. alv 10 %). YHT 320 €

C1E Kevyt kuorma-autoyhdistelmä koulutus enintään 12 tn yhdistelmälle. 3 h teoriaopetusta verkkotuneiteina, itseopiskelu, 3 h ajo-opetusta.        Koulutus 390  € (sis. alv 24 %). Lisäksi oppimateriaali 30 € (sis. alv 10 %).  YHT 420 €

Koulutus ja oppimateriaalikustannusten lisäksi viranomaismaksut ajokorttilupa, teoriakoe, käsittely ja/tai ajokoemaksu. Käsittelykoe on mopo ja yhdistelmäluokissa. www.ajovarma.fi/hinnasto.

 

 KUORMA-AUTO OPETUS (C-ajokortti), AUTON KOKONAISMASSALTAAN YLI 7 500 KG KUORMA-AUTO

12 teoriaoppituntia verkkotunteina, 10 tuntia opetusta kuorma-autolla, oppi- ja harjoitusmateriaali, käynti ajokokeessa    1 290 € (yksityiskuorma-autokortti).
Autokoulun osuus 1 040,32 € + alv 249,68 €. 

Koulutus ja oppimateriaalikustannusten lisäksi tulee viranomaismaksut (ajokorttilupa, teoriakoe, ajokoe tai C1E, CE luokassa käsittely/ajokoe)  Katso ajankohtaiset tiedot www.ajovarma.fi/hinnasto.